Arabia Saudita a refuzat, vineri, sa intre in Consiliul de Securitate al ONU, pentru a protesta fata de "neputinta" acestei instante si esecul sau de a rezolva conflictele din Orientul Mijlociu, in special criza siriana.

" Arabia Saudita (...) nu are alta optiune decat sa refuze sa devina membru al Consiliului de Securitate pana cand acesta nu va fi reformat si nu i se vor oferi mijloacele de a-si indeplini misiunea si de a-si asuma responsabilitatile pentru pastrarea pacii si securitatii in lume", a anuntat Ministerul saudit de Externe intr-un comunicat, scrie MEDIAFAX.

Aceasta tara, bogata in petrol, a fost aleasa joi pentru prima data membru nepermament al Consiliului de Securitate al ONU, alaturi de Ciad, Chili, Nigeria si Lituania. Mandatul lor de doi ani va incepe la 1 ianuarie 2014.

Ministerul saudit apreciaza ca faptul ca "regimului in exercitiu in Siria i se permite sa isi ucida poporul si sa il arda cu arma chimica cu stiinta lumii intregi, fara sanctiuni disuasive este o dovada clara de neputinta a Consiliului de Securitate de a-si indeplini datoria si de a-si asuma responsabilitatile".

Comunicatul denunta "politica standardelor duble" a Consiliului de Securitate si subliniaza ca "problema palestiniana a ramas de 65 de ani fara rezolvare" si Consiliul a esuat in a debarasa Orientul Mijlociu de armele de distrugere in masa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.