Artileria turca a tras marti o salva de obuze impotriva unor pozitii jihadiste in Siria, ca raspuns la un tir cu obuze de mortier impotriva teritoriului turc, o prima operatiune de acest tip efectuata impotriva acestor factiuni teroriste, a anuntat joi armata turca.

"Patru tiruri de artilerie au fost efectuate pe 15 octombrie impotriva unei pozitii situate in apropiere de orasul Azaz, aflat sub controlul organizatiei Statul Islamic in Irak si Levant (SIIL)", o factiune dura afiliata Al-Qaida, precizeaza Statul Major interarme intr-un comunicat.

Armata precizeaza ca aceste tiruri reprezinta o riposta la caderea pe teritoriul turc, in apropierea unui post de jandarmerie, a unui obuz de mortier "care nu a explodat".

Artileria turca riposteaza, de peste un an, oricarui tir provenind de pe teritoriul Siriei. Insa este pentru prima data cand armata vizeaza o grupare jihadista. Ankara s-a declarat ingrijorata de avansul gruparilor jihadiste spre zone apropiate de frontiera.

Turcia va plati scump pentru sustinerea "teroristilor" care lupta cu scopul rasturnarii regimului de la Damasc, ameninta presedintele sirian Bashar al-Assad, dupa ce a fost intrebat despre prezenta la frontiera turco-siriana a rebelilor jihadisti, intr-un interviu acordat recent unui post turc de televiziune, scrie MEDIAFAX.

Ankara a dezmintit orice cooperare cu acesti extremisti.

Turcia, condusa de un Guvern islamo-conservator, este una dintre cele mai ferme sustinatoare ale rebeliunii siriene. Peste 500.000 de sirieni s-au refugiat in aceasta tara vecina de la inceputul conflictului in tara lor, in martie 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.