Rebelii au lansat miercuri un asalt impotriva inchisorii centrale din Alep in nordul Siriei, controlata de fortele regimului, iar luptele se desfasoara in interiorul cladirii conducerii centrului de detentie, conform unui ONG sirian.

Inchisoarea, una dintre cele mai mari din tara unde se afla mii de detinuti, a fost asediata inca din aprilie de rebelii care cauta sa preia controlul.

Este vorba de primele lupte in interiorul inchisorii de dupa luna aprilie

Conform liderului Observatorului sirian al Drepturilor Omului (OSDO), Rami Abdel Rahmane, asaltul este realizat de membri ai grupului jihadist Frontul al-Nostra, afiliat Al-Qaida, si de grupul islamist Ahrar al-Cham, scrie MEDIAFAX.

"Lupte au loc pentru prima data din aprilie in interiorul inchisorii pe care combatantii au luat-o cu asalt. Luptele se deruleaza in cladirea conducerii inchisorii", a precizat acesta pentru AFP subliniind ca violentele nu au "ajuns inca la cladirile unde sunt detinuti prizonierii".

Abdel Rahmane a adaugat ca aviatia regimului bombardeaza imprejurimile inchisorii situata in periferia nordica a orasului Alep.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.