Cel putin 13 persoane au murit miercuri pe o mica insula din Japonia, unde autoritatile nu mai au vesti de la aproximativ 50 de alti locuitori, dupa trecerea taifunului Wipha.

Wipha a provocat marti seara si miercuri dimineata ploi foarte puternice si rafale violente de vant pe coasta pacifica a marii insule Honshu, in special in regiunea megalopolisului Tokyo.

Cinci case au fost distruse in urma alunecarilor de teren de pe insula Oshima, situata la 120 de kilometri sud de capitala, a a transmis televiziunea publica NHK, adaugand ca autoritatile nu au vesti de la 36 de persoane, scrie MEDIAFAX.

"Am confirmat moartea a 13 persoane si acest numar ar putea creste", a explicat un oficial din cadrul politiei locale pentru AFP.

Potrivit NHK, majoritatea cadavrelor au fost descoperite printre daramaturile caselor de lemn, distruse de taifun, si alte doua au fost recuperate dintr-un rau, ale carui ape au crescut in urma precipitatiilor.

Autoritatile incercau sa afle informatii despre aproximativ 50 de locuitori despre care nu mai stiau nimic, a adaugat televiziunea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.