Secretarul de Stat american, John Kerry, a declarat luni ca este "urgent" sa fie stabilita o data pentru conferinta internationala de pace privind Siria, numita Geneva-2, dupa intrevederea pe care a avut-o la ONU cu emisarul Lakhdar Brahimi.

"Credem ca este urgent sa fixam o data pentru convocarea conferintei de pace Geneva-2", a declarat la Londra secretarul de Stat american.

"Emisarul special Brahimi si eu am acceptat ca nu poate exista o solutie militara in Siria", a spus Kerry, precizand ca Brahimi se va deplasa curand in Orientul Mijlociu, scrie MEDIAFAX.

"Noi apreciem ca presedintele Bashar al-Assad a pierdut legitimitatea de a putea apropia partile si este clar ca (...) singura justificare pentru conferinta Geneva-2 ar fi o tranzitie guvernamentala; deci trebuie sa existe o noua entitate la putere in Siria", a declarat John Kerry.

Rusia a cerut Statelor Unite sa convinga opozitia siriana sa participe la conferinta internationala de pace privind situatia din Siria. Consiliul National Sirian, principalul grup al opozitiei siriene, a anuntat ca nu va participa la aceasta conferinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.