Mii de persoane au participat duminica la revolte in sudul Moscovei, in semn de protest fata de uciderea unui tanar rus, saptamana aceasta, de catre un barbat care nu este de origine slava si care a reusit sa fuga.

Participantii la revolte, majoritatea tineri, au spart intrarea in centrul comercial Biriuza din cartierul Biriuliovo, in sudul capitalei ruse, au batut paznici si au spart ferestre si vitrine, dupa care au incercat sa incendieze cladirea, potrivit postului de radio Ecoul Moscovei.

Multimea a spart ulterior intrarea unui depozit de legume vecin, unde muncesc numerosi imigranti, pe care locuitorii ii acuza ca sunt responsabili de nivelul de infractionalitate foarte ridicat in acest sector, a constatat un forograf AFP. "Rusia, rusilor", scandau protestatarii, scrie MEDIAFAX.

Ei au spart geamurile si farurile unui camion parcat pe terenul depozitului, dupa care au inceput sa se disperseze. Cel mult 50 de protestatari se aflau in continuare la fata locului pana spre ora 16.00 GMT (19.00, ora Romaniei), potrivit unui fotograf AFP.

Zece vehicule apartinand fortelor speciale de politie au fost trimise la fata locului, mai multi participanti la revolte au fost arestati, iar altii au incercat sa se opuna arestarii, aruncand cu sticle goale in directia politistilor, potrivit postului de radio Ecoul Moscovei.

Potrivit unor martori, nationalisti radicali se aflau printre participantii la revolte, a adaugat postul. O ancheta pentru "huliganism" a fost deschisa in urma acestor revolte, a declarat politia din Moscova, care a anuntat sapte retineri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.