Cel putin 50 de oameni au murit in urma scufundarii unei nave cu imigranti in apropiere de insula italiana Lampedusa, intre Malta si Sicilia, anunta agentia ANSA.

Potrivit unui bilant provizoriu, 50 de oameni au murit in urma naufragiului, inclusiv zece copii.

Accidentul a avut loc in jurul orei 17.15 (18.15, ora Romaniei), in Canalul Sicilia, in apropiere de Malta, la aproximativ 110 kilometri de insula italiana Lampedusa.

O ambarcatiune la bordul careia se aflau aproximativ 250 de imigranti s-a scufundat in Marea Mediterana, la locul naufragiului fiind trimise mai multe nave si elicoptere de interventie apartinand Fortelor Navale italiene, scrie MEDIAFAX.

Conform presei italiene, 150 de imigranti au fost salvati de nave italiene, iar 56 de echipele de interventie malteze.

Naufragiul a avut loc in Canalul Sicilia, la aproximativ 125 de kilometri sud-est de Malta si la 110 kilometri de insula italiana Lampedusa.

In urma cu o saptamana, scufundarea unei ambarcatiuni in apropierea insulei italiene Lampedusa s-a soldat cu cel putin 311 morti, conform unui bilant inca provizoriu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.