Ministerul de Externe a anuntat, vineri, ca solicitarea Parlamentului European privind demararea unei anchete referitoare la inchisorile CIA din Romania este deja indeplinita, o ancheta fiind deja in derulare.

"Fata de apelul adresat autoritatilor romane in Rezolutia respectiva de «a deschide rapid o ancheta independenta, impartiala, cuprinzatoare si eficienta», MAE precizeaza ca aceste masuri au fost deja luate, solicitarea respectiva fiind deja indeplinita", precizeaza Ministerul de Externe.

In decembrie 2005, Senatul Romaniei a infiintat o Comisie speciala de ancheta pentru a verifica acuzatiile la adresa Romaniei privind participarea la programul CIA. "Concluziile raportului pe care Comisia de ancheta l-a adoptat in 2008 arata clar ca nu au existat baze secrete americane in Romania", sustine MAE.

Totodata, Ministerul de Externe subliniaza ca o ancheta judiciara a fost "deja declansata si este in derulare", transmite Mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.