Numarul doi in ierarhia Pentagonului, Ashton Carter, a demisionat din functie, a anuntat joi secretarul Apararii Chuck Hagel, in contextul in care unele publicatii evocau tensiuni intre cei doi.

Seful Pentagonului anunta intr-un comunicat ca a acceptat demisia lui Ashton Carter in cursul unei intalniri cu acesta.

"Ash a fost un adjunct al secretarului Apararii extraordinar de loial si eficient", a adaugat Hagel.

Carter urma sa ramana in functie inca doua luni, pentru a ajuta Pentagonul pe timpul blocarii administratiei centrale, in lipsa unui acord asupra unui buget in Congres. El ocupa acest post din octombrie 2011, colaborand si cu predecesorul lui Hagel, Leon Panetta, in mandatul caruia dispunea de mai multa autonomie, potrivit unor publicatii. Carter a figurat pe lista cu potentiali secretari ai Apararii dupa Panetta.

Insa Hagel exercita un control mai mare asupra dosarelor si a definit in mod mai limitat rolul lui Carter, care era limitat la bugetul Apararii, potrivit unor fosti oficiali si revistei Foreign Policy, scrie MEDIAFAX.

Oficiali in domeniul Apararii au respins, insa, aceasta viziune si au negat ca ar fi existat tensiuni puternice intre cei doi.

Carter avea o relatie profesionala excelenta cu Hagel, in opinia lor. "Nu exista vreun conflict" in spatele demisiei, a declarat un oficial sub protectia anonimatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.