Republicanii din Camera Reprezentantilor ofera presedintelui Barack Obama propunerea de majorare temporara a plafonului datoriilor, care sa permita inceperea negocierilor pentru buget, a declarat joi presedintele institutiei, John Boehner, dupa o intalnire cu partenerii de partid.

Masura, de crestere a nivelului datoriilor pe o perioada de sase saptamani, propusa cu buna-credinta, ar da timp pentru negocierea bugetului, a spus Boehner, relateaza MarketWatch.

Liderul republican si-a exprimat speranta ca Obama va vedea propunerea ca pe o incercare de intalnire la jumatatea drumului.

Propunerea republicanilor nu va duce la deblocarea activitatilor institutiilor guvernamentale, care sunt oprite partial de zece zile, din cauza ca politicienii nu au reusit sa ajunga la un acord asupra bugetului anului fiscal 2014, inceput la 1 octombrie.

"Este timpul sa inceapa negocierile", a spus Boehner, republican din Ohio.

Obama a cerut Congresului sa aprobe majorarea plafonului datoriilor si deblocarea activitatilor institutiilor guvernamentale, dar a indicat si disponibilitatea pentru acorduri pe termen scurt, in vederea depasirii impasului, scrie MEDIAFAX.

Obama urmeaza sa ii primeasca joi la Casa Alba pe liderii republicani din Camera Reprezentantilor. El i-a invitat totodata pe republicanii din Senat ca vina la o intalnire, vineri dimineata. Miercuri, Obama s-a intalnit cu liderii democratilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.