Strainii se pot simti ca acasa in acest oras din nord-vestul Romaniei, acestia fiind vazuti cu ochi buni, potrivit unui sondaj realizat de TNS Political & Social la solicitarea Uniunii Europene.

In cadrul sondajului care a masurat calitatea vietii in orasele europene, Cluj-Napoca a iesit pe primul loc in privinta atitudinii pozitive a locuitorilor fata de straini. 91% din respondenti au declarat ca este o idee foarte buna ca orasul lor sa aiba parte de straini, fie ca locuitori sau ca turisti. In comparatie, doar 83% dintre bucuresteni au aceeasi parere.

Pe urmatoarele doua locuri la acest criteriu s-au clasat Luxembourg cu 89% si Cracovia cu 87%.

Nu numai ca locuitorii Clujului sunt fericiti sa primeasca straini, dar au si mare incredere in ospitalitatea orasenilor. 75% din respondenti cred ca locuitorii orasului Cluj-Napoca sunt de incredere si nu sunt deloc periculosi. Locuitorii Capitalei sunt mult mai cinici: doar 31% dintre ei cred ca alti bucuresteni sunt de incredere.

Mai mult, bucurestenii (47% dintre ei cel putin) sunt convinsi ca nici macar vecinii lor de cartier nu sunt de incredere.

Cinismul bucurestenilor ar putea fi influentat si de nemultumirea lor vizavi de felul in care traiesc in Capitala. Studiul ne arata ca bucurestenii sunt printre cei mai nemultumiti europeni in ceea ce priveste calitatea vietii din orasul in care locuiesc.

82% din bucuresteni sunt multumiti in general de calitatea vietii, procent care-i plaseaza pe antepenultimul loc in clasamentul capitalelor. Majoritatea procentelor legate de cetatenii multumiti de calitatea vietii din capitalele europene sunt de peste 90%. In schimb, 96% din clujeni s-au declarat satisfacuti de calitatea vietii in orasele lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.