Autoritatile ruse au criticat, miercuri, calitatea produselor lactate din Olanda, la doua zile dupa interzicerea importurilor din Lituania, pe fondul tensiunilor dintre Moscova si Uniunea Europeana.

"Rezultatele preliminare ale analizelor nu sunt satisfacatoare", a declarat un oficial din cadrul Agentiei sanitar-veterinare ruse, Serghei Dankvert.

Criticile intervin in contextul protestelor autoritatilor ruse dupa retinerea unui diplomat rus la Haga. Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anuntat ca asteapta scuze din partea Olandei. Ministerul olandez de Externe a transmis scuze dupa acest incident, scrie MEDIAFAX.

Luni, Rusia a decis interzicerea importurilor de produse lactate din Lituania. Numerosi analisti cred ca aceste masuri sunt represalii impotriva Lituaniei pentru ca sustine apropierea de Uniunea Europeana a fostelor state sovietice, in principal a Ucrainei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.