Rusia este ingrijorata de instalarea unor noi baze militare americane in Afganistan, dupa retragerea trupelor NATO din regiune, a declarat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, intr-un interviu pentru postul de televiziune Russia Today, relateaza agentia rusa Itar-Tass.

"Cu cat mai aproape este termenul limita pentru retragerea fortelor coalitiei internationale (NATO) din Afganistan, cu atat mai siguri suntem ca in domeniul securitatii acestui stat (Afganistan) exista niste probleme grave", a declarat Lavrov.

Moscova detine informatii, potrivit carora, in prezent, noua baze militare sunt in plin proces de constructie in Afganistan, a adaugat el.

"Noi am intrebat cu ce scop in zona vor fi mentinute trupe americane si ni s-a spus ca acest lucru este necesar pentru exercitii de antrenament si pentru operatiuni militare, in caz de necesitate", a declarat ministrul rus, insistand totusi ca acesta situatie trebuie sa fie clarificata, scrie MEIDAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.