Secretarul general al ONU Ban Ki-moon si-a exprimat vineri preocuparea cu privire la violentele din Egipt, unde patru persoane au fost ucise in cursul unor manifestatii islamiste, relateaza stirileprotv.ro.

Patru persoane au fost ucise vineri in cursul confruntarilor care au izbucnit in urma manifestatiilor la care au participat mii de islamisti la Ciaro, unde politia a tras focuri de avertisment pentru a impiedica multimea sa se apropie de emblematica piata Tahrir.

Ban Ki-moon a subliniat "necesitatea manifestatiilor pasnice, importanta respectarii libertatii de adunare si angajamentul fata de nonviolenta", a declarat purtatorul sau de cuvant, Martin Nesirky.

"Secretarul general insista din nou asupra necesitatii unui proces politic deschis tuturor, un respect total al drepturilor omului, inclusiv pentru cei arestati, si un stat de drept bazat pe o tranzitie pasnica si democratica", potrivit Ban Ki-Moon.

Noi proteste sunt asteptate duminica, ziua celei de-a 40-a comemorari a razboiului de Iorn Kippur in care Egiptul si Siria au luptat impotriva Israelului.

Egipt: Mohamed Morsi a fost condamnat la un an de inchisoare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.