Publicarea pe internet a fotografiilor nud si a filmelor erotice cu fostul partener de viata a devenit o infractiune, care va fi pedepsita cu sase luni de inchisoare in California.

Presa americana s-a confruntat in ultima vreme cu o noua practica, "revenge porn", devenita posibila gratie succesului fenomenal de care se bucura retelele de socializare, care consta in posibilitatea unui utilizator de a se razbuna pe fostul partener de viata publicand pe internet fotografii si inregistrari video in care acea persoana apare goala.

Persoanale care practica "revenge porn", "prin distribuirea ilegala a unor imagini intime, cu dorinta de a-i hartui si de a-i stanjeni" pe fostii lor parteneri de cuplu, vor fi pasibile de o pedeapsa de sase luni de inchisoare si risca o amenda care poate ajunge pana la 1.000 de dolari.

Legea, promulgata de guvernatorul statului California, Jerry Brown, vine in completarea altor legi care pedepsesc publicarea de fotografii intime realizate fara ca persoanele vizate sa stie ca au fost fotografiate. Noul text trece sub incidenta legii californiene si acele fotografii si filme realizate de comun acord, "in circumstante in care partile considerau ca fiind implicit faptul ca imaginile vor ramane private".

"Pana acum, fortele de ordine nu dispuneau de un instrument (legislativ) pentru a le proteja pe victime", a declarat, intr-un comunicat, senatorul republican Anthony Cannella, promotorul legii. "Prea multi oameni si-au vazut vietile distruse din cauza actiunilor unei persoane in care au avut incredere", a adaugat Anthony Cannella, potrivit MEDIAFAX.

"«Revenge porn» incepe adeseori atunci cand o relatie se incheie", a adaugat el, precizand ca exista deja site-uri "specializate in difuzarea acestui tip de materiale si care solicita sume de bani excesiv de mari pentru a retrage (de pe internet) fotografiile ilicite".

Termenul "revenge porn" se refera la fotografii cu continut explicit, adeseori nud, care sunt postate pe un site din aceasta categorie de catre fostii iubiti ai persoanelor vizate, care vor sa se razbune astfel pe ele. Adeseori, site-urile "revenge porn" publica totodata o serie de informatii confidentiale despre acele persoane, precum numele lor adevarate, varstele lor si adresele lor de pe Facebook.

Citeste si:
5 stereotipuri pe care trebuie să le cunoașteți despre o relație
5 stereotipuri pe care...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.