Ministrul bulgar de Externe, Kristian Vighenin, a anuntat miercuri ca va discuta saptamana viitoare cu seful diplomatiei franceze, Laurent Fabius, despre argumentele Parisului impotriva aderarii Bulgariei la Schengen, pledand pentru o integrare etapizata.

"Ma voi intalni cu ministrul francez de Externe si vreau sa clarific cauzele concrete pentru care Franta pune sub semnul intrebarii aderarea Bulgariei la Schengen", a declarat Vighenin, anuntand ca se va deplasa la Paris saptamana viitoare.

"Aderarea la Schengen in mod etapizat - aceasta pare abordarea realista", a subliniat ministrul bulgar, evocand "posibilitatea aderarii prin deschiderea, initial, a frontierelor aeriene". Aceasta posibilitate a fost avansata si de premierul Frantei, Jean-Marc Ayrault, cu ocazia vizitei efectuate la Bucuresti in luna iulie, scrie MEDIAFAX.

Najat Vallaud-Belkacem, purtatorul de cuvant al Guvernului de la Paris, declara saptamana trecuta ca, in momentul de fata, "nu sunt intrunite" conditiile aderarii Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen.

La randul sau, ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a afirmat ca admiterea celor doua tari in spatiul european de libera-circulatie "nu va avea loc la 1 ianuarie" 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.