Presedintele Rusiei a fost propus pentru premiul Nobel de catre un grup activist, The International Academy of Spiritual Unity and Cooperation of Peoples of the World.

Grupul nu a mentionat campania lui Putin impotriva separatistilor ceceni si nici razboiul purtat impotriva Georgiei, cu atat mai putin campania dusa impotriva homosexualilor din Rusia. In schimb, grupul atrage atentia ca Putin este responsabil pentru evitarea unui atac asupra Siriei, scrie independent.co.uk.

Academia se afla pe lista celor care sunt eligibili pentru a face nominalizari pentru premiul Nobel pentru pace.

"Fiind liderul unei dintre cele mai puternice natiuni din lume, Vladimir Vladimirovich Putin depune eforturi pentru a mentine pacea si tranchilitatea atat in teritoriul propriei tari cat si pe restul planetei", se arata in scrisoarea trimisa pe 16 septembrie catre fundatia Nobel.

Cantaretul rus Iosif Kobzon sustine aceasta nominalizare, facand o comparatie intre Putin si Obama.

"Barack Obama este cel care a initiat si aprobat actiuni agresive in Afghanistan si Irak, iar acum pregateste o invazie a Siei. Cu toate acestea, a castigat premiul Nobel pentru place. Presedintele nostru, care incearca sa opreasca varsarea de sange prin dialog, merita mai mult acest titlu", a declarat cantaretul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.