Franta respecta romii si actioneaza in vederea insertiei lor "cand exista posibilitati si vointa", a declarat miercuri François Hollande, intr-o interventie menita sa reinstituie ordinea in Guvernul sau, in cadrul caruia exista opinii contradictorii pe aceasta tema.

Presedintele socialist a subliniat asupra principiilor care stau la baza politicii Frantei in acest domeniu, in contextul in care ministrul sau de Interne Manuel Valls a declarat ca acesti imigranti, veniti in principal din Bulgaria si Romania, nu au vocatia sa se integreze, din cauza modului lor de viata, si este necesar sa fie expulzati.

In ceea ce priveste desfiintarea taberelor ilegale in care traiesc parte dintre romi, "o decizie a justitiei este conditia, cu exceptia unei situatii de urgenta care pune in discutie securitatea persoanelor", a subliniat Hollande, intr-o declaratie difuzata de Palatul Elysée la finalul sedintei saptamanale a Consiliului de Ministri, scrie MEDIAFAX.

Franta actioneaza totodata in vederea "insertiei populatiilor vizate, cand exista posibilitati si vointa", a adagat el.

Politica franceza respecta romii, inclusiv atunci cand autoritatile lupta "impotriva retelelor mafiote, traficurilor si folosirii copiilor, in cadrul legilor Republicii", a mai spus seful statului francez.

Franta a fost criticata de catre Comisia Europeana (CE) pe 25 septembrie, in urma afirmatiilor lui Valls despre romi. Bruxelles-ul a atras atentia Parisului ca romii, cetateni europeni, au dreptul sa circule in mod liber in toate statele membre ale Uniunii Europene (UE).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.