Suedia se afla in mijlocul unui scandal de discriminare pe criterii etnice dupa ce s-a aflat ca politia din landul sudic Skane ar fi initiat un recensamant ilegal al romilor.

Pe lista politistilor figurau peste 5.000 de romi, adulti, copii, batrani si chiar si persoane decedate, potrivit unei informatii publicate de cotidianul suedez Dagnes Nyheter, scrie HotNews.ro.

Au fost notate chiar si numerele de inregistrare ale acestora in sistemul de asigurari sociale, adresele si relatiile lor de rudenie. Cea mai mare parte dintre cei de pe liste nu au fost trasi niciodata la raspundere penala.

Departamentul de politie sustine ca registrele au fost create de ofiteri de politie locali ca parte a unei investigatii privind activitatile criminale, insa au fost extinse gresit peste scopul initial ajungand sa includa romi din intreaga Suedie,


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.