Premierul islamo-conservator turc Recep Tayyip Erdogan a anuntat ca Guvernul sau a abrogat dispozitia care interzice functionarelor din Turcia sa poarte valul islamic la locul de munca.

"Ridicam interdictia in institutiile publice", a declarat Erdogan, la Ankara, anuntand o serie de reforme. Interdictia va ramane totusi in vigoare in domeniile politiei, militar si juridic, a subliniat seful Guvernului, potrivit MEDIAFAX.

Partidul Justitiei si Dezvoltarii (AKP, provenit din miscarea islamista), condus de Erdogan, apara purtarea valului in toate domeniile, inclusiv in cel public, de la preluarea puterii, in 2002.

AKP a anulat deja aceasta interdictie in campusurile universitare. Turcia este o tara majoritar musulmana, insa pastreaza un caracter laic.

Sotiile majoritatii liderilor turci, inclusiv cele ale presedintelui Abdullah Gül si premierului Recep Tayyip Erdogan, poarta val.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.