Partidul social-democrat austriac (SPO) a castigat duminica alegerile legislative cu 27,1 la suta din voturile exprimate, in timp ce aliatul de guvernare, Partidul popular (OVP) a obtinut 23,8 la suta conform rezultatelor oficiale provizorii anuntate de ministerul de Interne.

Partidul de extrema dreapta FPO a ocupat a treia pozitie cu 21,4% din voturi, in timp ce cealalta formatiune politica de extrema dreapta BZO (3,6%) nu a atins pragul de 4% pentru a ramane in Parlament.

Doua noi partide au intrat in camera inferioara a Parlamentului austriac: Equipe Stronach, al miliardarului eurosceptic austro-canadian Frank Stronach, a obtinut 5,8% in timp ce liberalii NEOS au obtinut 4,8% din voturi.

Aceste rezultate nu tin cont de voturile din corespondenta, o formula aleasa anul acesta de aproape 670.000 din alegatori (adica peste 10% din cei inscrisi pe liste) care vor fi publicate definitiv la 4 octombrie. Repartitia exacta a locurilor va fi cunoscuta de abia dupa anuntul final al rezultatelor, scrie MEDIAFAX.

Conform cifrelor facute publice de ministrul de Interne, Johanna Mikl-Leitner, SPO a obtinut in total 27,1% din voturile exprimate, OVP 23,8%, FPO 21,4%,Verzii 11,5%, Equipe Stronach 5,8%, iar NEOS 4,8%.

Fara voturile prin corespondenta, participarea a atins duminica 65,9 la suta din cei 6,4 milioane de alegatori chemati la urne, in timp ce prezenta la precedentul scrutin de la 28 septembrie 2008 a fost 71,4% fara voturile prin corespondenta, si 78,8% la final.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.