Regele Juan Carlos al Spaniei a fost operat cu succes din cauza unei infectii la soldul stang, insa va trebui sa suporte o noua interventie chirurgicala peste opt saptamani si nu va putea sa mearga singur inainte de 14 saptamani, a anuntat, marti seara, echipa sa medicala.

Operatia, care a inceput la ora 19.00 GMT si a durat peste doua ore, "s-a incheiat cu succes", au anuntat medicii spanioli intr-un comunicat de presa. Insa, tinand cont de nivelul infectiei, medicii au preferat un procedeu "in doi timpi", a explicat medicul Miguel Cabanela, care l-a operat pe suveranul spaniol alaturi de colegul sau american Robert Trousdale.

"I-am pus o proteza temporara, provizorie, care va ramane acolo pentru o perioada care nu va fi mai mica de opt saptamani", a continuat acelasi medic.

Medicul Cabanela a precizat ca acea proteza temporara este "foarte stabila" si va permite sefului statului spaniol sa aiba "un anumit nivel de activitate". In acelasi timp, regele Juan Carlos va urma un tratament antibiotic intravenos pentru a elimina acel germen "care nu este rezistent la antibiotice", a precizat acelasi chirurg, scrie MEDIAFAX.

Dupa doua saptamani fara antibiotice, "va fi posibil sa punem o proteza definitiva", a declarat acelasi medic, precizand ca aceea va fi a doua interventie chirurgicala care va avea "un risc mult mai mic" decat interventia de marti seara.

"In ceea ce priveste data la care va putea sa mearga normal, cel mai corect ar fi sa zicem aproximativ sase saptamani dupa a doua operatie", a spus Miguel Cabanela.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.