Potrivit unui nou bilant, cel putin 238 de persoane au fost ucise, iar alte sute ranite in urma acestui cutremur, care a devastat sate intregi.

UPDATE

Cutremurul puternic care a afectat marti o regiune saraca si izolata in Pakistan, in care incercau sa ajunga miercuri echipe de interventie, s-a soldat cu cel putin 238 morti si a devastat sate intregi, au anuntat autoritatile, care se tem ca bilantul ar putea sa creasca.



Cutremurul puternic care a afectat marti o regiune saraca si izolata in Pakistan, in care incercau sa ajunga miercuri echipe de interventie, s-a soldat cu cel putin 173 de morti si sute de raniti, potrivit unui nou bilant provizoriu.

Cutremurul cu magnitudinea 7,7, care a avut loc in apropiere de orasul Awaran, in provincia Balucistan (sud-vest), a distrus numeroase case si a fost resimtit pana in India si Iranul vecine.

Directorul Agentiei pentru gestionarea situatiilor de urgenta din provincie Abdul Latif Kakar a declarat pentru AFP ca bilantul a crescut in cursul noptii de marti spre miercuri de la 46 la 173 de morti. Peste 300 de persoane au fost ranite.

Un oficial de rang inalt din provincie, Abdul Rasheed Baluch, a confirmat numarul victimelor, afirmand ca se asteapta la cresterea bilantului, dupa sosirea salvatorilor in zona sinistrata.

"Aproximativ 90% dintre casele din district au fost distruse. Aproape toate casele facute din (caramida uscata de) pamant s-au prabusit", a declarat el, scrie MEDIAFAX.

Balucistanul este provincia cea mai mare, cea mai putin populata si cea mai saraca din Pakistan, dar bogata in resurse ca hidrocarburi si minereuri. Aceasta provincie este devastata de violente impotriva minoritatii musulmane siite, atacuri ale talibanilor si lupte intre rebeli secesionisti din cadrul Armatei de eliberare a Balucistanului si forte guvernamentale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.