Presedintele iranian Hassan Rohani a condamnat marti, intr-un interviu pentru CNN, "crimele pe care nazistii le-au comis impotriva evreilor", o pozitie contrara celei a predecesorului sau Mahmoud Ahmadinejad, care a negat Holocaustul.

"Orice crima impotriva umanitatii - inclusiv crimele comise de nazisti impotriva evreilor - este reprobabila si condamnabila", a declarat presedintele iranian raspunzand unei intrebari despre Holocaust.

"Uciderea unei fiinte umane este vrednica de dispret. Nu conteaza ca este crestin, evreu sau musulman", a subliniat el. "In opinia noastra, este acelasi lucru", a adaugat liderul iranian, scrie MEDIAFAX.

"Asta nu inseamna, insa, ca daca nazistii au comis crime impotriva unui grup, acest grup trebuie sa confiste pamantul altui grup si sa il ocupe", a adaugat el. "Acesta este un act care trebuie de asemenea condamnat", a subliniat Rohani.

La inceputul lui septembrie, seful diplomatiei iraniene Mohammad Javad Zarif a afirmat, intr-unmesaj postat pe pagina sa de Facebook, ca Iranul condamna "masacrul evreilor de catre nazisti" in al Doilea Razboi Mondial.

Fostul presedinte Mahmoud Ahmadinejad a pus la indoiala realitatea si amploarea Holocaustului, in ultimii ani, si a anuntat in numeroase randuri viitoarea disparitie a Israelului, atragandu-si critici dure din partea comunitatii internationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.