Bank of America a fost condamnata la plata unor despagubiri de aproape 2,2 milioane de dolari unor americani de culoare care au fost discriminati la angajare, a anuntat marti Departamentul Muncii.

Un tribunal din Carolina de Nord a constatat ca, pe parcursul a 20 de ani, candidatii afro-americani la posturi de casieri si din domeniul administrativ au fost supusi unor practici incorecte si ilegale.

Jumatate din despagubiri vor fi platite unor peste 1.000 de candidati refuzati la angajare in 1993, iar restul vor fi distribuite catre 113 persoane care au vrut sa se angajeze pe astfel de posturi intre 2002 si 2005, scrie MEDIAFAX.

Banca este totodata obligata sa angajeze 10 dintre reclamanti de indata ce va aparea posibilitatea.

"De fiecare data cand o poarta de oportunitati este inchisa incorect pentru muncitori, suntem acolo sa o deschidem, indiferent cat timp ne va lua", a declarat Patricia A.Shiu, director pentru verificarea conformitatii contractelor federale in Departamentul Muncii.

Bank of America trebuie sa respecte programele federale in domeniu, se arata intr-un comunicat al Departamentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.