Jean-François Copé i-a cerut marti presedintelui francez François Hollande sa nu mai mentina "ambiguitatea" asupra aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, careia i se opune atat timp cat nu va fi solutionat dosarul romilor, relateaza L'Express. fr.

"Cer foarte solemn ca presedintele Republicii sa spuna foarte solemn care este pozitia Frantei cu privire la intrarea Bulgariei si Romaniei in Spatiul Schengen la 1 ianuarie 2014", a declarat deputatul-primar de la Meaux pentru postul France Info. Copé s-a declarat sambata ostil acestei aderari "atat timp cat problema circulatiei si instalarii romilor nu va fi reglata".

In contextul in care premierul Jean-Marc Ayrault apara o aderare in "doua etape", prima putand fi o deschidere a frontierelor aeriene, liderul UMP (dreapta) a acuzat ca, "in realitate, Guvernul este mai degraba ambiguu asupra acestui subiect".

"Problema este ca exista o mare etapa la 1 ianuarie 2014", a continuat el. Ea "ar viza, daca toata lumea ar inchide ochii, ca Bulgaria si Romania sa beneficieze de aceleasi posibilitati ca toate celelalte tari din Spatiul Schengen", a spus Copé, potrivit MEDIAFAX.

Conventia Schengen, care deschide frontierele statelor semnatare, a fost ratificata de 26 de state, in principal membre ale Uniunii Europene (UE), dar si de catre Elvetia, Islanda si Norvegia.

"Trebuie sa se evite sa existe o unanimitate, pentru ca ei sa nu intre" in Schengen, a cerut liderul opozitiei franceze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.