Coreea de Nord a anuntat, sambata, ca va amana pentru o data nedeterminata intalnirile familiilor separate de razboi, care ar fi trebuit sa aiba loc peste patru zile, relateaza AFP.

Agentia de presa nord-coreeana (KCNA) citeaza un departament guvernamental care se ocupa de relatiile transfrontaliere, potrivit caruia motivul acestei amanari este politica "ostila" a Seulului, transmite MEDIAFAX.

"Amanam reuniunile iminente ale familiilor separate pana cand va fi creata o atmosfera normala pentru a face posibil progresul discutiilor si negocierilor", a declarat Comitetul nord-coreean pentru reunificarea pasnica a Coreei, potrivit agentiei KCNA.

"Atat timp cat conservatorii din Sud vor trata relatiile intercoreene cu ostilitate si insulte (...), problemele umanitare precum intalnirile familiilor nu vor putea fi rezolvate", potrivit aceleiasi surse.

Seulului i se reproseaza in special faptul ca a efectuat manevre militare comune cu Statele Unite.

Cele doua Corei au convenit la sfarsitul lui august sa le permita familiilor separate de razboi sa se intalneasca timp de sase zile, in perioada 25-30 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.