Presedintele rus Vladimir Putin a declarat joi ca nu exclude sa candideze pentru un al patrulea mandat de presedinte la alegerile din 2018, relateaza agentia rusa Novii Reghion.

Putin a facut declaratia in cadrul unei reuniuni a clubului international de discutii "Valdai".

Potrivit MEDIAFAX, in cadrul discutiilor, presedintele rus l-a intrebat pe fostul premier francez François Fillon daca planifica sa candideze in alegerile prezidentiale din Franta, in 2017. Fillon a refuzat sa raspunda, amintind ca Putin insusi inca nu a raspuns la o intrebare asemanatoare.

"Iar daca voi raspunde, veti raspunde si dumneavoastra?", l-a intrebat presedintele rus.

"Vom vedea", i-a raspuns francezul.

Putin i-a spus atunci ca "nu exclude" posibilitatea de ca candida pentru un nou mandat de presedinte.

"La fel si eu", i-a replicat Fillon.

Presedintele rus a subliniat ca actualul cancelar german Angela Merkel candideaza a treia oara pentru aceeasi functie.

Totusi, Putin considera ca este prea devreme pentru a discuta despre un nou mandat, a declarat un participant la aceasta reuniune, citat de agentia rusa RIA Novosti.

"Vom trai si vom vedea", l-a citat aceasta sursa pe Putin.

Anterior, premierul rus Dmitri Medvedev, care a fost presedinte al Rusiei in perioada 2008-2012, nu a exclus nici el ca ar putea participa la viitoarele alegeri prezidentiale, adaugand ca o concurenta intre el si Putin este imposibila.

Vladimir Putin este primul presedinte al Rusiei ales pentru un mandat de sase ani. El fost presedinte al Rusiei in perioada 2000-2008, fiind reales in 2012. In cazul in care Putin va castiga alegerile din 2018, el il va depasi pe fostul lider sovietic Leonid Brejnev, care a condus fosta Uniune Societica timp de 18 ani, pana la moartea sa, in 1982.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.