Furtuna tropicala Manuel care domina estul Pacificului s-a transformat in uragan miercuri, amenintand sa capete intensitate o data cu apropierea de Mexic care este afectat deja de furtuni, a transmis Centrul national american pentru uragane (NHC).

Partea de nord a uraganului se afla in apropierea coastei Mexicului, a subliniat NHC, cu sediul la Miami in Florida, in buletinul de la ora 03:01, joi (ora Romaniei).

Expertii americani precizeaza ca Manuel se situeaza la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de Altata si la 165 kilometri est de Los Mochis, doua orase din Mexic, scrie MEDIAFAX.

Acesta se deplaseaza cu rafale de vant de pana la 115 kilometri si se indreapta catre nord cu o viteza medie de sapte kilometri.

Conform NHC, "o usoara intensificare este posibila inainte ca uraganul sa atinga interiorul uscatului".

Intemperiile care afecteaza Mexicul de sambata au provocat cel putin 80 de morti conform autoritatilor, in timp ce noi furtuni ameninta teritoriul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.