Americanii folosesc telefoanele mobile, in medie, doua ore pe zi, din care doar 23 de minute sunt acordate conversatiilor, potrivit unui studiu publicat marti in Statele Unite ale Americii.

Alte 20 de minute pe zi sunt dedicate transmiterii de mesaje de pe telefoanele mobile, 18 minute - verificarii e-mailului, 16 minute - navigarii pe diverse site-uri si 11 minute - verificarii conturilor de pe retelele sociale.

"Este impresionant sa vezi cum sunt folosite telefoanele inteligente de detinatorii lor, mai mult ca o platforma de date si informatii si mai putin pentru scopul initial al smartphone-ului", a declarat Shawn DuBravac, de la Consumer Electronics Association (CEA), care a comandat sondajul.

Trei sferturi din persoanele interogate in cadrul acestui sondaj au spus ca obisnuiesc sa foloseasca si o aplicatie pentru a afla starea vremii, acesta fiind, de altfel, unul dintre cele mai utilizate programe, potrivit studiului, scrie MEIDAFAX.

Sondajul a mai dezvaluit faptul ca 53% din utilizatorii de telefoane mobile se folosesc de aceste dispozitive pentru a face cumparaturi online.

Acelasi studiu mai arata ca 45% din persoanele chestionate au de gand sa cumpere un telefon inteligent in urmatoarele 12 luni, in timp ce 66% dintre utilizatorii de internet detin un smartphone din luna august 2013.

Dintre cei care nu au un smartphone, 61% au spus ca planuiesc sa isi cumpere unul la un moment dat.

Studiul a fost realizat pe un esantion de peste 1.000 de persoane adulte din SUA, in perioada mai-august 2013. Potrivit CEA, nu a fost calculata nicio marja de eroare, intrucat studiul are la baza raspunsurile unor persoane voluntare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.