Romania si Bulgaria indeplinesc criteriile pentru aderarea la Spatiul Schengen si trebuie sa primeasca o sansa de aderare cat mai curand, afirma presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, intr-un interviu acordat postului public de radio din Bulgaria.

"Bulgaria si Romania indeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen si cred ca va fi corect sa li se acorde o sansa cat mai curand", a declarat Barroso in interviul acordat postului public de radio bulgar.

Referindu-se la piata muncii la nivel european, Barroso a reamintit ca libera circulatie a cetatenilor europeni este unul dintre principiile fundamentale ale Uniunii Europene, scrie mediafax.

"Nu trebuie sa cream cetateni europeni de rangul intai si de rang secund. Comisia Europeana este de partea celor care doresc o Europa puternica, unita si deschisa; vom face totul pentru ca tarile membre sa nu aiba statute diferite. (...) Cred in unitatea Europei si cred ca suntem mai puternici cand suntem uniti", a declarat Barroso.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.