Cel putin trei persoane au murit, iar alte cateva sute au fost evacuate, in urma unor ploi torentiale care au provocat inundatii in statul american Colorado (vest), au anuntat oficiali joi.

Doua persoane au fost gasite moarte in apropiere de orasul universitar Boulder, situat la nord-vest de Denver, iar alt corp a fost gasit de pompieri la Colorado Springs.

"Ne asteptam sa gasim si alti" morti, a declarat un oficial din cadrul politiei comitatului Boulder, intr-o conferinta de presa, joi dupa-amiaza.

Dupa trei zile de ploi torentiale, care au maturat nord-estul statului, serviciile meteorologice au indemnat locuitorii "sa se refugieze in zone mai inalte" si "sa o faca rapid pentru a-si salva viata".

Joi, ploaia s-a mai calmat, insa o purtatoare de cuvant a orasului Boulder a insistat ca "riscul este in continuare real", adaugand ca asupra localitatii continua sa se abata "ziduri de apa".

Posturi de televiziune prezinta imagini cu adevarati torenti de apa cu noroi formati pe strazi, care antreneaza masini, scrie MEDIAFAX.

Biroul serifului comitatului Larimer a anuntat intr-un mesaj postat pe Twitter ca Barajul Meadow Lake a "cedat", dar "volumul de apa (care se scurge) pare sa fie relativ redus. Tocmai evaluam impactul".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.