Comisia Europeana a avertizat Rusia ca este "inacceptabil" sa recurga la amenintari impotriva statelor foste sovietice care incearca sa aprofundeze relatiile cu Uniunea Europeana, dupa suspendarea importurilor de vinuri din Republica Moldova.

Avertismentul comisarului european pentru Extindere, Stefan Fuele, intervine dupa ce Republica Moldova a catalogat "nedreapta" decizia Rusiei de interzicere a exporturilor de vinuri, iar Ucraina si Armenia au denuntat presiuni similare.

Ca alternativa la integrarea europeana, Rusia le ofera fostelor state sovietice perspectiva aderarii la uniunea vamala din care deja fac parte Belarus si Kazahstan, scrie MEDIAFAX.

Pe termen lung, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a exprimat speranta crearii unei Uniuni Eurasiatice, o comunitate economica si comerciala similara cu Uniunea Europeana, dar fara angajamente in favoarea respectarii valorilor democratice si regulilor concurentiale.

Dar "dezvoltarea proiectului Uniunii Economice Eurasiatice trebuie sa respecte deciziile suverane ale partenerilor nostri", a avertizat Fuele.

"Orice amenintari din partea Rusiei legate de posibilitatea semnarii acordurilor cu Uniunea Europeana sunt inacceptabile", a avertizat comisarul UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.