Peste 600.000 de persoane au nevoie urgenta de ajutor umanitar la periferia rurala a Damascului, capitala Siriei, a anuntat miercuri Biroul ONU pentru Ajutor Umanitar (OCHA).

O parte importanta dintre aceste persoane se afla in zone in care accesul este dificil, inclusiv in zone care au facut obiectul acuzatiilor cu privire la comiterea unor atacuri chimice la 21 august si care sunt in stare de asediu de mai multe luni, a adaugat OCHA.

UNICEF a precizat, la randul sau, ca nu a reusit sa acceada in zone sau la victime ale eventualelor atacuri chimice, desi a incercat in mai multe randuri. Organizatia internationala pentru ajutorarea copiilor a amintit ca misiunea sa consta in special in a oferi ingrijiri de sanatate de baza copiilor si femeilor, scrie MEDIAFAX.

O comisie mandatata de ONU sa ancheteze infractiuni in domeniul drepturilor omului in Siria a acuzat regimul de "crime impotriva umanitatii" si rebeliunea de "crime de razboi".

In schimb, comisia nu s-a pronuntat cu privire la folosirea armelor chimice, in lipsa unor dovezi concrete.

Pe baza unor elemente de proba disponibile in prezent, aceasta comisie a anuntat ca nu a putut sa ajunga la o concluzie in privinta agentilor chimici folositi, sistemului de vector sau autorilor acestor acte, precizand totodata ca anchetele continua.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.