Guvernul de la Sofia vrea sa gaseasca un investitor strategic pentru Posta Bulgara, care sa cumpere o participatie de 49%, dar sindicatele considera planul inacceptabil si au avertizat ca vor organiza un protest national, in fata Consiliului de Ministri.

Confederatia Sindicatelor Libere din Bulgaria cere ca saptamana viitoare sa fie aprobat un plan de stabilizare a companiei de posta, iar salariile angajatilor sa fie majorate cu 10%.

Plamen Dimitrov, presedintele Confederatiei, si-a exprimat miercuri ingrijorarea in legatura cu situatia Postei si a viitorului acesteia.

"Am primit asigurari in privinta finantarii Postei Bulgare, dar planul de a cauta un investitor strategic este inacceptabil", a spus Dimitrov, comentand discutiile cu ministrul Transporturilor, Danail Papazov, de la inceputul acestei luni. Papazov a anuntat pe 3 septembrie ca ar trebui gasit un investitor strategic la Posta Bulgara pana la sfarsitul acestei luni, care sa cumpere 49% din companie.

Ministrul a aratat ca Posta are nevoie de un management eficient si profesionist si, daca va fi necesar, vor fi atrasi manageri straini, dar fara schimbarea dreptului de proprietate asupra operatorului.

Dimitrov a spus insa ca o finantare de 12,5 milioane de leva pe an (6,2 milioane euro), combinata cu politici corecte de management si dialog cu sindicatele vor ajuta compania sa isi revina.

Sindicalistul a insistat ca Ministerul Transporturilor trebuie sa renunte la planul de gasire a unui partener strategic pentru operatorul postal, iar premierul Plamen Oresarski sa gaseasca o formula pentru asigurarea unei finantari initiale de cel putin 5-7 milioane de leva.

Daca aceste revendicari nu vor fi satisfacute, Confederatia va organiza un protest in care circa 1.200-1.500 de angajati ai Postei vor protesta la Sofia pe 25 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.