Statele Unite au marcat, miercuri, 12 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, prin ceremonii comemorative organizate in principal la New York si Washington.

Presedintele Barack Obama, vicepresedintele Joseph Biden si sotiile acestora au pastrat un moment de reculegere pe peluzele Casei Albe.

Barack Obama urmeaza sa rosteasca un discurs in fata Pentagonului, una dintre tintele atentatelor din 11 septembrie 2001.

La New York, rudele victimelor ucise in turnurile World Trade Center s-a mobilizat din nou in zona Ground Zero. Fostul primar al orasului, Rudolph Giuliani, a plans la inceperea ceremoniei comemorative, la ora 8.46, momentul in care primul avion lovea unul dintre turnuri, scrie MEDIAFAX.

Aproape 3.000 de oameni au murit in atentatele comise la New York, la Pentagon si la Shanksville, in statul Pennsylvania.

Presedintele Traian Basescu a transmis un mesaj de solidaritate presedintelui Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, cu aceasta ocazie.

„Cu prilejul comemorarii evenimentelor tragice din 11 septembrie va rog sa primiti, domnule presedinte, profunda mea compasiune si sa transmiteti poporului american gandurile si rugaciunile noastre care se indreapta astazi spre victimele atacurilor, spre apropiatii acestora si spre toti prietenii nostri americani”
, scrie presedintele Romaniei.

Traian Basescu il asigura pe Barack Obama ca Romania este solidara cu SUA, iar relatiile de prietenie dintre cele doua tari sunt mai „mai puternice ca oricand”.

„Legaturile profunde de prietenie dintre tarile noastre sunt astazi mai puternice ca oricand, iar Declaratia Comuna privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre Romania si Statele Unite ale Americii reprezinta materializarea legaturilor noastre si, totodata, un fundament solid pentru angajamentul nostru in favoarea securitatii si a stabilitatii internationale
”, sustine Traian Basescu.

Citeste si:
Cele mai cunoscute teorii conspirationiste legate de atacurile de la 11 septembrie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.