Uniunea Europeana si Statele Unite si-au exprimat sustinerea totala fata de tarile din fosta Uniune Sovietica care au ales calea apropierii de Europa si au avertizat Rusia ca presiunea pe care o exercita in contrapondere este inacceptabila.

Secretarul de Stat american John Kerry, care a participat la intalnirea celor 28 de ministri de Externe ai Uniunii Europene, sambata, la Vilnius, a caracterizat programul european de parteneriat oriental drept un "plan economic foarte important" destinat ameliorarii normelor comerciale si favorizarii locurilor de munca.

Potrivit ministrului lituanian al Afacerilor Externe, Linas Linkevicius, toti omologii sai europeni si-au exprimat solidaritatea cu cele sase state din program, dar el a avertizat ca Rusia isi va spori presiunea asupra partenerului principal, care este Ucraina. Belarus, Armenia, Azerbaidjan, Georgia si Republica Moldova sunt, de asemenea, vizate.

"Limba vorbita trebuie sa fie cea a argumentelor, nu a presiunii. Fie ca este vorba despre amenintari economice sau presiune politica, nu este acceptabil", a declarat Linas Linkevicius presei de la Vilnius.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.