O noua tornada a traversat miercuri o zona situata la nord de Tokyo, la doua zile dupa un alt fenoment de acelasi tip si intr-o perioada cand ploi torentiale afecteaza mai multe provincii de pe arhipelag, relateaza AFP.

Potrivit presei, o furtuna a afectat o parte din prefectura Tochigi (nord de Tokyo), soldandu-se cu acoperisuri smulse, piloni scosi din pamant, ferestre sparte sau obiecte aflate in exterior rasturnate. Niciun ranit nu a fost anuntat pana in prezent.

"Vremea este extrem de instabila", a insistat agentia de meteorologie, care a avertizat in privinta riscurilor ce pot aparea in urma trecerii tornadelor in mai multe provincii japoneze, cu exceptia extremitatii de sud si nordului arhipelagului.

Potrivit MEDIAFAX, ordine de evacuare au fost date pentru mii de locuinte din cauza averselor intense ce sunt asteptate in sud-vestul, centrul si intr-o parte din estul Japoniei si pot prezenta riscuri de inundatie sau de alunecari de teren. Aceste precipitatii sunt cauzate de o puternica depresiune provenita dintr-un taifun.

Legaturile feroviare au fost suspendate din precautie, inclusiv o parte din trenurile de mare viteza Shinkansen care asigura legaturile intre Tokyo si vestul arhipelagului.

Luni, o tornada care a traversat o periferie de la nord de Tokyo s-a soldat cu peste 60 de raniti si a distrus complet sau partial sute de cladiri.

Tornade se produc anual in Japonia in perioada calduroasa de vara, fenomene imprevizibile care apar brusc in zone de campie, favorizate fiind de conditii meteo foarte instabile, temperaturi ridicate si aer uscat.

De asemenea, in perioada cuprinsa intre lunile iunie si octombrie, Japonia este victima taifunurilor, care provoaca uneori pagube enorme.

Citeste si: Un cutremur de 6,9 grade s-a produs in estul Japoniei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.