Presedintia sud-africana a dezmintit sambata informatii de presa potrivit carora fostul presedinte Nelson Mandela, in varsta de 95 de ani, ar fi fost externat din spitalul in care primeste ingrijiri, de la 8 iunie, pentru o infectie pulmonara, relateaza AFP.

"Presedintia a observat informatii de presa incorecte, potrivit carora fostul presedinte Nelson Mandela a parasit spitalul", a anuntat presedintia intr-un comunicat, care ofera informatii oficiale despre sanatatea eroului national.

"Madiba se afla in continuare in spitalul de la Pretoria, intr-o stare critica, dar stationara", a adaugat presedintia sud-africana, utilizand numele de clan al acestuiam transmite MEDIAFAX.

BBC, fara sa citeze surse, si Sky News, care o cita pe fiica acestuia Zindzi, au anuntat ca eroul luptei impotriva apartheidului - care s-a aflat la un pas de moarte la sfarsitul lui iunie - s-a intors la locuinta sa din Johannesburg.

"Uneori starea sanatatii sale devine precara, dar el reactioneaza la interventiile medicale", a mai precizat presedintia, reluand exact aceleasi formule din ultimul comunicat emis pe 24 august.

Aceasta adauga, atunci, ca Mandela da dovada de o "mare rezistenta".

"Exista momente in care are coborasuri, reactioneaza la tratamente, dar exista momente in care starea sa este stabila", declara Mac Maharaj, purtatorul de cuvant al presedintiei sud-africane, pentru AFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.