Ministrul german de Externe Guido Westerwelle a exclus o participare germana la o interventie militara in Siria, intr-un interviu de presa din care au fost publicate fragmente vineri.

"Nu ni s-a cerut" o asemenea participare si "nu o luam in calcul", a declarat ministrul pentru cotidianul regional german Neue Osnabrücker Zeitung, intr-un interviu care urmeaza sa fie publicat sambata.

Guvernul german a anuntat, totusi, inca de luni, ca va aproba o reactie internationala impotriva regimului lui Bashar al-Assad. Acest lucru a fost confirmat in mai multe randuri, saptamana aceasta, de cancelarul Angela Merkel, scrie MEDIAFAX.

Insa plana indoiala asupra unei eventuale participari germane, chiar si minime.

"Insistam ca (membrii) Consiliui de Securitate al ONU sa ajunga la o pozitie comuna si ca activitatea inspectorilor ONU sa se incheie cat mai rapid posibil", a declarat seful diplomatiei germane, citat intr-un comunicat emis de publicatie inainte de aparitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.