Premierul italian Enrico Letta a aprobat modificarea unei nepopulare legi de impozitare a proprietatilor, care ar putea imbunatati relatiile cu Silvio Berlusconi, partenerul sau in coalitia guvernamentala fragila.

Guvernul intentioneaza sa anuleze in acest an o taxa aplicata proprietatilor de resedinta si sa o inlocuiasca in 2014 cu o taxa municipala.

Letta a explicat ca taxa este incorecta intrucat valoarea proprietatilor din registrele publice nu mai este actuala. Noua taxa va permite primariilor sa o aplice progresiv. Berlusconi, care a fost de trei ori premier, a apreciat acordul si a spus ca Letta s-a tinut de cuvant.

Acordul arata abilitatea lui Letta de a face un compromis, in pofida intensificarii conflictelor in Guvern, cu impact asupra pietelor financiare.

Actiunile italiene au inceput sa scada din 19 august, influentate de blocarea negocierilor si de avertismentul aliatilor lui Berlusconi ca vor provoca prabusirea Executivului daca taxa nu este anulata, scrie MEDIAFAX.

Urmatoarea sarcina a premierului este sa mentina coeziunea coalitiei, in conditiile in care Berlusconi, in prezent senator, risca excluderea din Parlament, pe 9 septembrie, din cauza condamnarii sale pentru frauda fiscala.

"Orice acord este bun. Este un pas care imi arata ca exista colaborare in coalitie", a declarat Raffaella Tenconi, analist la Bank of America Merrill Lynch in Londra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.