Festivalul Tomatina din Spania a fost nevoit pentru prima data in istoria lui sa ceara o taxa de participare, scrie Huffington Post.

20.000 de participanti s-au atacat unii pe altii cu peste 130 de tone de rosii miercuri, in cadrul festivalului anual Tomatina. Luptatorii in straie umede si acre s-au adunat din toate colturile lumii in Plaza Mayor din orasul Bunol, estul Spaniei.

Multi dintre ei au venit imbracati in pelerine de ploaie si au purtat ochelari de apa, in timp ce alti participanti cu mai mult haz au venit imbracati in rosii.

"Este unul dintre cele mai faimoase festivale din Europa si este mai sanatos decat sa fugi de un taur",
a zis Brad Fisher, din Sidney, care a venit alaturi de 700 de australieni ca sa participe la festival.

Anul acesta, pentru prima data, participantii au platiti o taxa de inscriere de minimum 10 euro. Aceasta a urcat pana la 750 de euro pentru cei care doreau sa se urce intr-unul dintre cele sase camioane care au adus rosii la fata locului
. 5.000 de bilete gratuite au fost puse deoparte pentru locuitorii orasului Bunol.

Nimeni nu va scoate vreun profit de pe urma taxei. Aceasta a fost impusa pentru a controla numarul participantilor, insa organizarea Festivalului Tomatina reprezinta o povara financiara grea pentru orasul care are deja datorii de 4.1 milioane de euro.

Cele mai multe bilete au fost cumparate de australieni (19.2%), japonezi (17.9%), britanici (11,2%), spanioli (7,8%) si americani (7.5%).

Sursa foto: Flickr


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.