Ministrul egiptean de Externe, Nabil Fahmy, a afirmat joi ca Egiptul se opune cu forta oricarei interventii militare in Siria.

"Egiptul nu va participa la nici un atac militar impotriva Siriei si se opune (acestui fapt) cu forta, conform pozitiei sale principiale de a fi contra oricarei interventii militare straine in aceasta tara", a subliniat Fahmy, citat intr-un comunicat.

El a indemnat Consiliul de Securitate al ONU sa "faca tot posibilul pentru a verifica faptele (referitoare la posibila utilizare a armelor chimice de catre regimul sirian) si sa ia masuri adecvate fata de aceasta crima oribila".

De asemenea, seful diplomatiei egiptene a condamnat "actiunile regimului sirian impotriva propriului sau popor" si a indemnat la relansarea eforturilor privind organizarea unei conferinte la Geneva pentru o solutionare politica in Siria, scrie MEDIAFAX.

Fahmy a promis pe 20 iulie sa "reevalueze" relatiile diplomatice cu Siria, distruse in iunie, in timpul presedintiei islamistului Mohamed Morsi, destituit de catre armata, la 3 iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.