Marea Britanie va prezenta miercuri o rezolutie Consiliului de Securitate al ONU de "condamnare a atacului chimic" de la 21 august in Siria si de "autorizare a masurilor necesare pentru protejarea civililor", a anuntat premierul britanic David Cameron.

"Am spus intotdeauna ca vrem ca Consiliul de Securitate al ONU sa fie la inaltimea responsabilitatilor sale. Astazi (miercuri), avem ocazia sa facem acest lucru. Marea Britanie a redactat o rezolutie condamnand atacul cu arma chimica (comis) de catre (presedintele sirian Bashar) al-Assad si autorizand masurile necesare pentru protejarea civilor", a anuntat Cameron intr-un mesaj postat pe Twitter, adaugand ca textul va fi prezentat in Consiliu miercuri, scrie MEDIAFAX.

"Rezolutia va fi prezentata intr-o reuniune a celor cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate prevazuta mai tarziu astazi (miercuri)" la New York, a adaugat el.

Aceasta rezolutie "va autoriza toate masurile necesare in virtutea capitolului VII al Cartei ONU pentru protejarea civililor impotriva armelor chimice" in Siria, a precizat Cabinetul lui Cameron. Capitolul VII este consacrat oricarei "actiuni in cazul amenintarii pacii, ruperii pacii si actelor de agresiune".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.