Casa Alba a afirmat marti ca responsabilitatea regimului presedintelui sirian Bashar al-Assad in atacul chimic de la 21 august, langa Damasc, nu ridica "nicio indoiala".

"Regimul sirian este responsabil de folosirea unor arme chimice pe 21 august, langa Damasc, acest lucru nu ridica nicio indoiala oricui reflecteaza logic", a declarat Jay Carney, purtatorul de cuvant al presedintelui Barack Obama, citat de MEDIAFAX.

Presedintele François Hollande a anuntat, intr-o declaratie de politica externa sustinuta marti la Paris, ca o decizie cu privire la o actiune militara in Siria va fi luata "in zilele urmatoare", relateaza AFP.

"Exista momente in care aceasta responsabilitate este greu de angajat. Sa angajezi sau nu angajezi Franta, sa actionezi sau sa nu actionezi, sa decizi sau sa nu decizi, sa intervii sau sa nu o faci, o data in plus aceasta problema va reveni in zilele urmatoare", a declarat seful statului in fata ambasadorilor francezi.

"Franta a decis sa isi exercite oriunde responsabilitatea, pentru ea si pentru restul lumii", a subliniat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.