Un avion rusesc a aterizat marti in orasul sirian Lattakia aducand ajutor umanitar si urmand sa evacueze cetateni din foste tari membre ale Uniuni Sovietice, a anuntat Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta.

"Un avion (de tip) Iliusin-76 care a transportat in total 20 de tone de incarcatura, a aterizat astazi (marti) pe aeroportul din Lattakia", in vestul Siriei, a declarat o purtatoare de cuvant a ministerului, Irina Rosius, citata de agentia publica RIA Novosti.

Este vorba in pricipal despre conserve si zahar, a precizat ea.

Acelasi avion va evacua aproximativ 180 de cetateni rusi si din tari membre CEI (fosta Uniune Sovietica, mai putin Georgia si tarile baltice), care si-au exprimat dorinta sa paraseasca Siria, potrivit lui Rosius.

Rusia, principalul sutinator al regimului lui Bashar al-Assad, a repatriat in ultimele luni zeci de cetateni, subliniind ca nu se pune problema unei repatrieri masive, scrie MEDIAFAX.

Situatia s-a deteriorat in mod clar in Siria, care se confrunta deja cu lupte zilnice, in urma presupusului atac de la 21 august comis in apropierea capitalei siriene, in care au fost ucise cateva sute de persoane, care a intensificat tensiunile intre Rusia si puterile occidentale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.