Secretarul american de Stat, John Kerry, a afirmat luni ca au fost folosite arme chimice, saptamana trecuta, in Siria, considerand ca aceasta este o "indecenta morala" pentru care responsabilii trebuie sa raspunda, relateaza AFP.

"Arme chimice au fost folosite in Siria", a declarat Kerry presei, intr-o interventie la Washington, "este de necontestat".

"Ceea ce am vazut saptamana trecuta in Siria socheaza constiinta mondiala. Aceasta sfideaza orice cod de moralitate. Masacrul orbesc al civililor, uciderea femeilor si copiilor si trecatorilor nevinovati cu arme chimice este o indecenta morala", a declarat seful diplomatiei americane, potrivit MEDIAFAX.

"Presedintele (american Barack) Obama crede ca cei care au recurs la armele cele mai atroce impotriva persoanelor celor mai vulnerabile de pe planeta trebuie sa dea socoteala", a adaugat Kerry, intr-o declaratie solemna.

"Nimic nu este mai grav astazi si nimic nu este mai urmarit" ca utilizarea armelor chimice.

Ca si administratia americana, Kerry a acuzat regimul sirian ca a oferit anchetatorilor ONU in Siria un acces "prea tarziu pentru a fi credibil" la zona vizata de atacul din 21 august si ca a "bombardat" si "distrus sistematic dovezile" pe teren.

"Acesta nu este comportamentul unui Guvern care nu are nimic de ascuns", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.