Linas Antanas Linkevicius, ministrul de Externe din Lituania, si Natalia Gherman, vicepremierul si ministrul de Externe si al integrarii europene din R.Moldova, sunt "invitatii speciali" de la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane, organizata de MAE in perioada 27-29 august.

"Reuniunea din acest an are ca invitati speciali pe ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Linas Antanas Linkevicius, tara care detine Presedinția rotativa a UE si pe viceprim-ministrul si ministrul afacerilor externe si integrarii europene al R. Moldova, Natalia Gherman", informeaza un comunicat transmis MEDIAFAX de MAE.

Deschiderea oficiala a Reuniunii diplomatiei de catre ministrul afacerilor externe, Titus Corlatean, va avea loc marti, in prezenta presedintelui Senatului, Crin Antonescu, a presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si a oaspetului din Lituania.

Potrivit MAE, la eveniment vor mai participa "membri ai Guvernului si ai Parlamentului Romaniei, reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale, sefii de misiuni diplomatice ai Romaniei, consuli generali, directorii institutelor culturale romanesti, reprezentanti ai Corpului Diplomatic strain acreditat la Bucuresti, reprezentanti ai societatii civile, mediului academic si de afaceri, mass-media". Potrivit programului reuniunii comunicat de MAE, ambasadorii romani vor fi primiti marti, de la ora 16.30, la Palatul Cotroceni, de catre presedintele Traian Basescu.

Printre temele care vor fi abordate in cadrul sesiunilor tematice de lucru din cadrul reuniunii se numara: "afacerile europene, vecinatatea estica, provocari la adresa securitatii si impactul asupra politicii externe a Romaniei, relatiile Romaniei cu actori globali din zonele Asia-Pacific, America Latina, Africa si Orientul Mijlociu, modalitati de sprijinire a comunitatilor romanesti din strainatate, diplomatia economica, diplomatia culturala".

"Reuniunea, organizata, ca in fiecare an, in preajma Zilei Diplomatiei romane, ne permite o radiografiere realista si pragmatica a indeplinirii obiectivelor de politica externa pe care ni le-am stabilit. Totodata, Reuniunea Diplomatiei Romane reprezinta prilejul pentru o analiza aprofundata a activitatii diplomatiei romane, dar si a dificultatilor si provocarilor cu care se confrunta corpului diplomatic roman, tinand cont de transformarile de pe scena internationala si de evolutiile economice in plan european si global", a declarat ministrul Corlatean, potrivit comunicatului mentionat.

Citeste si:
Nicoleta Nucă, noi detalii despre copil și căsătorie: „Nu vrem o...
Nicoleta Nucă, noi detalii...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.