Regimul sirian s-a declarat pregatit sa faca fata "oricarui scenariu", in situatia in care puterile occidentale analizeaza optiunile militare in urma unui presupus atac chimic in apropiere de Damasc, a declarat luni un oficial de rang inalt din cadrul serviciilor de securitate.

"Amenintarile (puterilor) occidentale de a lovi Siria reprezina o presiune politica si psihologica, dar in orice caz noi suntem pregatiti sa facem fata oricarui scenariu", a afirmat el.

"Speram ca cei care incearca sa faca presiuni pentru o actiune militara vor fi rezonabili. Suntem convinsi ca iesirea din criza nu va fi decat una politica", a adaugat el, potrivit MEDIAFAX.

"Orice problema va avea un impact asupra intregii regiuni, deoarece situatia din Siria este complexa si complicata", a subliniat oficialul.

Presedintele sirian Bashar al-Assad a avertizat Washingtonul ca orice interventie militara impotriva regimului sau va "esua", calificand drept "intense" acuzatiile puterilor occidentale cu privire la utilizarea armelor chimice de catre regimul sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.