Sefii diplomatiilor rusa si americana doresc efectuarea unei "anchete obiective" a ONU asupra unui presupus atac cu armament chimic in Siria si un acces "securizat" al expertilor ONU la fata locului, a anuntat vineri Ministerul rus de Externe.

Intr-o conversatie telefonica, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov i-a spus secretarului de Stat american John Kerry ca imediat dupa dezvaluirea informatiilor despre atac, "Rusia a indemnat Guvernul sirian sa coopereze cu expertii ONU in chimie" care se afla in Siria, afirma ministerul in comunicat.

"Tine acum de opozitie sa asigure un acces securizat misiunii la locul incidentului", care s-a produs intr-o zona controlata de rebeli, potrivit ministerului rus, care adauga ca Lavrov si Kerry au exprimat un "interes comun" pentru o "ancheta obiectiva" a ONU.

O ofensiva a avut loc miercuri la Ghouta si Mouadamiyat Al Sham, cartiere aflate la periferia Damascului aflate pe mana rebelilor, care a provocat un numar de victime inca nestabilit, scrie MEDIAFAX.

Opozitia a evocat 1.300 de morti si acuza regimul ca a efectuat aceste atacuri cu gaze toxice.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un ONG cu sediul in Marea Britanie care se sprijina pe o retea de activisti si medici, a numarat 170 de morti, dar nu a confirmat o utilizare a unor arme chimice.

Regimul a negat, in bloc, utilizarea acestui tip de armament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.